2013. november 26., kedd

Alkalmi táska: Angel Bag

Nyakunkon az év vége és vele együtt a téli party-időszak....mert ugye nem sok olyan ember akad, akinek legalább egy jelenése ne lenne egy céges vagy baráti "jöjjünk-össze-még-egyszer-utoljára-az-idén" buliba. ;) A szerencsések pedig meg sem állnak januárig... :)

Szóval úgy gondoltam itt az ideje egy "alkalmibb" táskának (csillogós, selymes, stb táskát tőlem sose várjatok, brrrrrrrr.....). Az anyag ismerős, régi kedvenc az IKEA-ból. A forma meg új, fantázia neve: Angel Bag, szabásminta és leírás ITT. És a végeredmény:



Méretét tekintve tényleg kis alkalmi táska, de nem kézi, vállra rakható: 34 cm legalul és 17 cm magas középen a legkeskenyebb résznél.

Most éreztem először a "tapasztalatot": gőzöm sincs a leírásról, nem is néztem, csak a szabásmintát vettem és csináltam, ahogy gondoltam. :) 


2013. november 24., vasárnap

Türkiz tárcák

Nem sok hozzáfűznivalóm van, a képek magukért beszélnek: 12cm-es szögletes tárcakeret és a Textil Cottage-tól beszerzett mini anyagok egymásra-találása. :)





2013. november 21., csütörtök

Farmer-csíkos csupazseb táska

Pár hete történt, hogy megkeresett Ildikó. Nem ismerjük egymást és kérdezte, vállalok-e "idegeneknek" is rendelésre dolgokat. Természetesen igen. :) Ezért hoztam létre a közösséget, és így már nem is vagyunk "idegenek". ;) Mondta, hogy egy csajos táskát szeretne, legyen benne farmer és legyen egyedi. (Hát kétlem, hogy szembe fog vele találkozni az utcán. :) ) Jó pár üzenetben sikerült leszűkíteni a fazont, a méretet és a színeket és így született meg az Ő csupazseb táskája. (Emlékeztek, ezt a fazont készítettem Zsófinak óriás-méretben, és ez az, aminek kívülről 6 zsebe van.) 


A mérete: 38 x 28 x 13 cm. A farmer mellett a vidám és csajos IKEA-s anyag került kiválasztásra, ami egy csöppet nehezítette az amúgy is nagy precízséget igénylő táska varrását. Ugyanis olyan nem lehet, hogy nem párhuzamos a táska éle, pántja, stb. a csíkokkal. De megoldottam és nekem nagyon tetszik! :)

Remélem sok-sok örömöd fogod lelni benne Ildikó, hordd egészséggel!! :))



2013. november 16., szombat

Pelenkázótáska

Szeretem a kihívásokat és az is jól esik, ha kinéznek belőlem olyat, amit én nem nézek ki magamból....ergó ha nem kérik, tán sosem csinálom meg. :)

Így volt ez Andi barátnőmmel, aki szinte vérszemet kapva, hogy elkezdtem varrni küldte a linkjét ennek a pelenkázótáskának: ITT, hogy neki ez kell! :) Februárra várják kisfiukat, e célból a táska. Bevállaltam, mert közben kitaláltam, hogy legyen az a mi ajándékunk, és hát ajándék lónak....;) De végül teljesen jól sikerült, még nem ajándékként is tökéleseten megállná a helyét. ;) Elejétől a végéig a leírás szerint haladtam, még a kulcstartó karabinert sem hagytam ki. ;) A külső pöttyös anyagot Andi a Textil Cottage-tól választotta, a belseje sima narancssárga pamutvászon. A külső részt táskamerevítővel, a pántot és bélést vatelinnal erősítettem.

Íme 1-2 "werk", és több "kész" fotó:


 






A mérete 35 x 36 x 15 cm. Az eredeti leírás írja, hogy nem helyettesíti azt a méretet, amivel "óvodát lehet nyitni", ugyanakkor semmivel sem kisebb, mint az én kereskedelmi forgalomban kapható pelenkázótáskám. :) Szóval ki tudja. :) Itt is a sok zseb (ezúttal kívül és belül) oldja meg a pakolási problémákat. :)

Remélem sok öröme lesz benne Babának, de főleg Anyának és Apának. :)




2013. november 12., kedd

Restanciák

Nem ülök a babérjaimon, szerencsére azért vannak kérések és kívánságok. Most az elmúlt hét kifordíthatós táska kollekcióját mutatom meg. Van köztük ajándék anyukának meg saját részre is, többféle korosztálynak.




Az egyszínű anyag minden esetben vastag (farmer vagy IKEA-s vászon), ez adja a táska tartását.

Most egy kicsit ismeretlen terepre merészkedek; már ki van szabva, remélem pár nap múlva tudom mutatni a produktumot. ;)


2013. november 5., kedd

Egy új dolog: csatos tárca

Még messze nem éltem ki magam, ami a táskákat illeti; rengeteg még az ötlet, de a restancia is. Viszont hétvégén találtam Anyunál egy íves, csatos tárcát. Nem tudtam ellenállni neki, vágyta a Michael Miller házikós anyagot. :)



Jellemző rám az erős kezdés, most sem volt ez máshogy, jobb lett volna egy kisebb darabbal kezdeni (ez 18 cm-es), de végülis a tárca szép lett, max én szenvedtem kicsit többet. :)
Ahonnan vásároltuk ezt a tárca keretet, a Fabulous Textil-nél rengeteg szabásminta és leírás van ezekhez. Szépen leírja a közbélések használatát is, hogy a fő anyagra vasalható kell, aztán varrni egy másikat.... Nos pont nem volt itthon vasalható, de gondoltam, mivel ez szemüvegtok (is), miért ne tehetnék táskamerevítőt + vatelint..... Nos a tartás kifogástalan, de az ujjaim megsínylették, amikor varrtam bele a keretbe. :) Kicsit merev is lett, nem olyan könnyen formálható, "gyurmázható", de így legalább jó szívvel be lehet tenni egy szemüveget is. ;) (Persze ráülés ellen nem véd!:) )

Nekem tetszik, biztos lesz még ilyen, főleg, ha táska mellé készíteném szettben.....hmmmmmmmmm. :))