2014. február 11., kedd

Kislány falvédő

Életem legelső falvédője. Az egyik szomszéd kislánynak készült; az anyukája a sok-sok táska láttán úgy gondolta erre is képes vagyok, ezúton is köszönöm a bizalmat, remélem nem csalódnak. :)

Szóval miután bólintottam adták a méreteket (még készül majd a két fiúcskának is), én terveztem-számoltam, aztán megvették az anyagokat, aztán meg szabtam-varrtam.

Alapvetően nem kértek nehezet színes "kockás" legyen (ami tudjuk hogy négyzetrácsos). Az egyik fő kritérium viszont a sok zseb volt. Hiába, ez az anyuka "mániája". :) De megoldottam ezt is: a középső sor csupa zseb lett.

Na de lépésről lépésre:

Először is a négyzeteket szabtam ki és összevarrtam a csíkokat a tervezett sorrendben. (A képen a fedőlap 3 csíkja egymás alá vannak helyezve, mellette a zsebeket alkotó plusz 2 csík.)


Ezután először a fedőlapot csináltam. Összevarrtam a felső két csíkot, aztán ehhez, valamint a harmadik csíkhoz is rávarrtam a lila szegélyt. (Majd ebből a lilából lesz a hátlap is.) Ezután vatelint tűztem mögé; mindegyik négyzetet keresztebe-kasul tűztem (géppel) az anyagokkal harmonizáló cérnákkal.




A zsebeket alkotó részt úgy csináltam, hogy két szélére varrtam a lila szegélyt, majd a két csík közé raktam a vatelint és így varrtam, tűztem meg. Mindezek után a lila anyagból kvázi ferdepántot készítettem és ezt varrtam a tetejére, így a zsebeknek is lesz fent szegélyük.


Miután mindhárom blokk kész lett összevarrtam a fedőlapot: felső részre a zsebrészt és az alsó részt, és így varrtam végig alul, majd kihajtottam. A zsebrész csíkját minden négyzet oldalán végigvarrtam, így ki is alakultak a zsebek.


Ezután akasztókat varrtam a fedőlapra (visszájára befordítva), majd színt színre fordítva rávarrtam körbe a hátlapot egy 10-20 centis nyílást hagyva. Itt kifordítottam, megtűztem körbe és kész is. :)